Komplett Bank – fleksibelt forbrukslån

Hvis man noensinne skulle skrevet en bok om norske netthandelsuksesser, så ville Komplett.no fylt hele første kapittel. Komplett er nettsiden nordmenn klikker seg inn på for å handle alt fra elektronikk til verktøy og kjøkkenutstyr. En slik kassasuksess gir helt klart også gode finansielle rammer for bedriften, noe de nå nylig har bestemt seg for å re-investere i henholdsvis Komplett Bank og Komplett Forsikring – to selskaper som selger finansielle produkter som forbrukslån og forsikring til nordmenn.

Hvilke lånebetingelser får man hos Komplett Bank?

Komplett Bank tilbyr det som kalles ”fleksibelt lån”. Betingelsene for å få innvilget lånet ligger forholdsvis likt som hos andre forbrukerbanker, men nedbetalingen er veldig fleksibel. Som de selv skriver på sine nettsider: ”Du kan betale ned lånet akkurat når du ønsker”.

Det som skjer når du søker et lån hos Komplett Bank er at du får tildelt en låneramme (”Line of credit” på engelsk) på opptil 400,000 som du selv står helt fritt til å gjøre hva du vil med. Du kan både betale ned lånet når du ønsker, men samtidig også alltid ha muligheten til å låne mer penger hvis det er noe du trenger. Det som er fint med en slik løsning er at det gir deg mye mer fleksibilitet i hverdagen.

Mange banker har et administrasjonsgebyr på rundt 1000 kroner de tar for å opprette lånet for deg. Det er et gebyr du kan unngå ved å velge å ta opp forbrukslånet ditt hos Komplett Bank. Hvis du trenger mer penger, så er det kjappere å ta en telefon til banken (eventuelt gå inn i nettbanken) og si at du ønsker å låne mer penger enn å gå gjennom en ny søknadsprosess i en ny bank.

Komplett Bank skriver også at de kombinerer en gunstig rente med stor fleksibilitet, noe som ”gir deg markedets laveste månedsbeløp!”.

Hvordan søker man lån?

Søknadsprosessen er veldig enkel og skiller seg ikke ut fra andre forbrukerbanker. Hvis du aldri har søkt om forbrukslån før, så skal du heller ikke bekymre deg. Komplett Banks nettsider er veldig brukervennlige og forklarende for nybegynnere. Ikke la deg lure av alle ordene du eventuelt ikke skulle forstå – det viktigste er at du fyller ut informasjonen korrekt og, når du endelig mottar lånetilbudet, forstår hvilke betingelser som gjelder for ditt lån før du signerer med BankID.

Du får et umiddelbart svar på om søknaden din er godkjent eller ikke. Dette gjør Komplett Bank av to grunner: først og fremst for å sikre at kundene sparer tid. Men de vet også at dersom man gir et kjapt svar på lånesøknaden, så er det mindre sjanse for at kunden vil oppsøke andre banker for å innhente flere lånetilbud samtidig. Her får du et økonomisk råd på veien: ikke la deg føre av hva banken ønsker at du skal gjøre. Den søknaden du sender inn til Komplett Bank (og alle andre forbrukerbanker for den saks skyld) er naturligvis helt uforpliktende all den tid du ikke har signert på lånepapirene ved å bruke bankbrikken din.

Det er nemlig lurt å sammenligne de tilbudene man får hos forskjellige banker før man signerer på at man vil ha pengene utbetalt. Allikevel kan det påpekes at Komplett Bank har noen av de beste betingelsene som finnes på det norske markedet, så det er et veldig godt sted å starte hvis du skal søke et lån uten sikkerhet.